Endelig kan du fly i verdens beste businessklasse


I mars i år viste Qatar Airways, flere ganger kåret til verdens beste flyselskap, frem sitt nyeste produkt. De kaller det Q Suites, og det er noe som for mange vil minne om første klasse, men priset mer som businessklasse. 

Produktet er langt foran konkurrentene, og tilsynelatende helt på linje med langt dyrere produkter fra deres konkurrenter. 

Og best av alt: du kan reise med det nå. 

- Vi flyr nå fra London til Doha med dette oppsettet, sier en representant fra Qatar til bloggen. 

- Søker på nettsiden etter en reise mellom de to byene, og det har flightnummer QR007 eller QR008, er det den nye konfigurasjonen. 

- Prisene er det samme som i vanlig businessklasse, men det er ikke tilgjengelig med våre ekstraordinære tilbud. 

Superluksus til lavere pris

Men hvorfor lese meg beskrive produktet, når du kan se det fra Qatar selv: 

Det er mange ting vi aldri har sett før i dette prissjiktet fra noe flyselskap: 
  • Mulighet for å få fullstendig privatliv med dør
  • Mulighet for å sette "do not disturb"
  • En halv dobbeltseng (dobbel på topp)
  • Midt-seter som blir til dobbeltseng
  • Midt-seter som blir til firemannsrom for familier
Foreløpig er det mye som ikke er sikkert i forhold til om din flight er bygget om til det nye Q Suites-oppsettet. På forumet til passasjerspesialistene Flyertalk finner vi flere som har flydd med det nye konseptet. Deriblant denne fra brukeren herro

I just finished my first Qsuite flight from London to Doha a couple of days ago.
I was on a trip from London to Tokyo Haneda and from Doha it was a A350. I must say that was quite a difference going from Qsuite and then to the - still new - Business Class on the A350.
The Qsuite will look really good on the A350 as there is no overhead bins in the middle part. On the current B777 it feels a bit cramped due to the overhead bins. When you sit in the seat it is not an issue and it is really spacious.
It was clear that it is a news product as the service needs some adjustment and getting use to by the crew. But it is impressive what now in called Business Class compared to 5-10 years ago.

Prisingen på den nye businessklassen til Qatar er den samme som deres vanlige businessklasse. Dette betyr at du kan fly med ekstrem komfort for deres normale priser. En vanlig businessbillett fra London til Doha koster rundt 19.000 kroner. 

Den første reisen var 24. juni. Etterhvert vil dette gjelde alle long haul-ruter fra Qatar, men foreløpig er dette begrenset, og du har ingen mulighet å se om det er Q Suites ved bestilling. 

- Hele flåten skal bygges om til Q Suites, forteller Qatar til bloggen.

Vi mistenker at dette er starten på en ny trend i flyselskaper, som også er delvis motivasjonen for å starte denne bloggen. Reisende har ikke nødvendigvis lyst å reise mer, men har helt klart lyst å reise bedre, og med mer privatliv og mer komfort. Qatar har vist at de kan få mange passasjerer inn på de få kvadratmetrene, samtidig som alle får sitt eget område. Dette med å sette halvparten av setene med motsatt konfigurasjon. 

Trolig vil vi se at løsningene som har fungert så bra i første klasse, blir flyttet ned på businessklasse i mange selskaper, samtidig som første klasse vil økes. Dette har vi blant annet sett fra Emirates, foreviget av vloggeren Casey Neistat: 

2 kommentarer

Synove

19.07.2017 kl.15:13

Dette er nesten for godt til å være sant. Det høres herlig ut å sove underveis, være for seg selv, ha privatliv, om en ønsker det. Ikke minst, å være uthvilt, når en er fremme ved destinasjonen. Jeg fristes til å prøve en slik reise!✈️

Jørn Aasland

19.07.2017 kl.20:45

Herlig! Keg fløy BIZ med QR sist påske t/r OSL-DOH-BKK. Super service, mat og fly (A350 og A380). Kommer sikkert til å teste ut detteproduktet med familien etter hvert. Deler denne bloggen på Facebook-siden til Poengreiser.

Skriv en ny kommentar

hits