hits

Luskusreise-trend peker mot Norge

kommentarer

Har du plutselig et ønske om å reise til Island? Eller Svalbard? Da er du ikke alene, for kaldt er hot. 

Reiseselskapet Virtuoso har nylig publisert sin 2018 Luksusreiserapport, og noen nye trender gjør Norge til fordelaktige reisemål. 

Hvis du ikke vil gå glipp av tilbudene og historiene bloggen her legger ut, legg inn eposten din i dette skjemaet. Lover å maks sende én epost i uken til deg. 

Rapporten, som er basert på en spørreundersøkelse av reisebyrå verden rundt, viser fem trender som stikker seg ut: 

1. Kaldt er hot

For de som har besøkt Tromsø de seneste årene, vil ikke dette komme som en overraskelse. Nordlysturismen har blitt et globalt fenomen. Turister fra hele verden strømmer inn til byen, i håp om å se et lysshow på himmelen. Men det er ikke bare til Tromsø reisende søker. Island er blitt en enda mer populær destinasjon det seneste året. Det samme har Alaska for cruise-turister, og noen mer eventyrlystne ønsker også i større grad å besøke områder nært både Sør- og Nordpolen. 

2. Pushe grenser

En annen trend som stikker seg frem i undersøkelsen, er et generelt ønske om å pushe grensene. Tenk det motsatte av et cruise. Enten det er ekstremsport, svømme med delfiner eller bare besøke et helt fremmed sted. 

Les også: 

 

3. Familiereiser

Mens soloreiser til Thailand var stort på slutten av 90-tallet, er reiser med flere generasjoner samlet noe reisende ønsker, i henhold til Virtuoso. Å leie et stort hus på Airbnb, istedenfor å reise til et all inclusive hotell, er en typisk illustrasjon på denne trenden. Bo og reise samlet. 

4. Afrika

Å reise til Sørøstasia oppleves ikke lenger som eksotisk. Men Afrika er definitivt fortsatt eksotisk. Og i 2018 er det stor pågang for reiser til Botswana, Kenya og Marocco. Enten det er safari i jungelen eller å svømme med haier i Sør-Afrika, så er trenden klar.

5. Ikke være turist 

Jeg vet ikke om de som vandrer rundt i Frognerparken mens de spiller Pokemon Go har fått denne beskjeden, men reisende i 2018 vil være nettopp det. Reisende. Ikke turister. Dermed søker de heller etter Airbnb enn hotell, lokale opplevelser istedenfor store turistattraksjoner og generelt forsøker å forstå og oppleve den lokale kulturen. 

Så om du vil fly på en Mig i Russland eller oppsøke den der idiotiske isbaren i [alle nordiske byer], så er du i tiden. 

Foto: Max Pixel

Inspirasjon av denne bloggen: Forbes

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar